نکات آشپزی

روش های تازه نگه داشتن سبزی خوردن بیش از یک هفته

چند روز پس از خرید، سبزی ها پلاسیده می‌شود. اما آیا می توان سبزی را بیشتر از یک هفته نگه داشت؟ در این مطلب نگاهی می اندازیم به روش های تازه نگه داشتن سبزی‌ خوردن.

سبزی ها از جمله مهمترین گروه غذایی هستند که مصرف روزانه شان برای تمام سنین توصیه می شود. با خوردن آن ها می توان ویتامین ها و املاح بسیاری را به بدن رساند.

سبزی خوردن شامل چیست ؟

تره، ترپچه، ریحان، شاهی، نعنا، پیازچه، جعفری، ترخون.

البته سبزی هایی که در سبزی خوردن استفاده می شود کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد و خودتان می توانید مواردی را اضافه یا کم کنید. اما 6 مورد اول در معمولاً حتما در سبزی خوردن می بینیم ولی جعفری و ترخون در بعضی جاها در بین سبزی خوردن قرار نمی گیرد.

روش های مختلفی برای تازه نگه داشتن سبزی وجود دارد اما قبل از قرار دادن سبزی در یخچال به هر روشی، این نکات را حتما رعایت کنید :

√ همیشه سبزی را خیلی سریع پاک کنید. چون برگ های زرد و پلاسیده موجود در بین سبزی پاک نشده موجب می شود سبزی زودتر خراب شود.

√ بعد از پاک کردن سبزی خوردن آن را خوب بشویید و ضدعفونی کنید.

√ برای رفع گل و لای، سبزی ها بیش از 10 الی 15 دقیقه سبزی در آب نمانند، زیرا تغییر رنگ داده و پلاسیده می شوند.

√ برای ضدعفونی کردن می توانید از مواد طبیعی مانند سرکه و یا نمک استفاده کنید.

√ سبزی را برای 1 ساعت در آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود.

√ بعد سبزی ها را در یک پارچه نخی پهن کنید تا 3 الی 4 ساعت کاملاً آب آن گرفته شود. سبزی اگر آب داشته باشد و داخل یخچال قرار دهید، سریع پلاسیده می شود. هر نیم ساعت هم سبزی ها را زیر و رو کنید تا سبزی هایی که در زیر قرار دارند هم آب آن ها گرفته شود.

بهترین روش تازه نگه داشتن سبزی

یکی از بهترین روش های تازه نگهداشتن سبزی، قرار دادن ساقه آن در آب و پوشاندن برگ هایش با پلاستیک است. دور پلاستیک را کش گذاشته یا با نخ ببندید.

herb storage 3 - روش های تازه نگه داشتن سبزی خوردن بیش از یک هفته

می توانید از لیوان های در دار هم برای نگهداری سبزی استفاده کنید.

herb storage 2 - روش های تازه نگه داشتن سبزی خوردن بیش از یک هفته

استفاده از دستمال های آشپزخانه و کیسه پلاستیک برای تازه نگهداشتن سبزی

این روش شاید یکی از رایج ترین روش های نگهداری کاهو است که شامل شستن و خشک‌ کردن برگ‌ها، سپس قرار دادن آن‌ ها روی کاغذ و بعد پیچیدن آن ها در کاغذ با کمترین هوا و سپس قرار دادن آن در کشوی یخچال است. در این روش، کاغذ رطوبت اضافی سبزی ها را جذب می‌کند و مانع لزج شدن آن ها می‌شود. کیسه فریزر نیز مانع گردش پیدا کردن هوای اضافه می‌شود در نتیجه روند پلاسیدگی را کند می‌کند و تا 5 روز سبزی سالم می‌ماند پس از 7 روز، برخی از برگ ها پلاسیده می‌شود اما قابل خوردن است.

herb storage 1 - روش های تازه نگه داشتن سبزی خوردن بیش از یک هفته

جعبه و دستمال کاغذی برای تازه نگه داشتن سبزی

در این روش، یک ظرف پلاستیکی با کاغذ پوشیده می‌شود. سبزی ها را در آن‌ قرار می دهند و سپس با لایه ای از کاغذ پوشیده می شود. ظرف را نیز می بندیم جعبه از آسیب رسیدن به سبزی ها پیشگیری می کند. در این روش تا 5 روز سبزی ها سالم و تازه می ماند، پس از 7 روز برخی برگ ها پلاسیده می شود اما قابل خوردن خواهد بود و پس از 10 روز غیر قابل‌ خوردن.

یک کیسه پلاستیکی و هوا برای تازه نگه داشتن سبزی

در این روش سبزیها، در یک کیسه قرار می گیرد کمی در آن هوا دمیده می‌شود، سپس کیسه از بالا پیچیده و با یک باند لاستیکی بسته می‌شود. هوای کافی باعث تازه ماندن سبزی می شود. در این روش نیز سبزی ها تا 7 روز خوب و سالم می ماند. پس‌ از این سه روش کدام را باید انتخاب کرد؟ برای ترد ماندن و ماندگاری طولانی‌ مدت روش 2 مناسب تر است و در صورتی‌ که قصد ندارید سبزی ها را برای بیش از یک هفته نگه‌ دارید می توانید از دو روش دیگر استفاده کنید.

سبزی ها را داخل سطل یا ظرف دیگر یکبار مصرف بگذارید، به گونه ای که فشرده نباشند و روی آن را با پلاستیک و کش بپوشانید.

همینطور می تونید سبزی شسته شده که آبش خوب رفته را داخل قابلمه رویی یا آلومینیومی نگهداری کنید.

یک روش دیگه هم اینه که داخل آبکش درداری بگذارید و روش را بپوشونید. البته ظروف مخصوص هم در بازار موجوده.

سبزی هایی که کاملا خشک شده باشند و آبی نداشته باشه را می تونید داخل کیسه مخصوص سبزی نگهداری کنید یا در یک پارچه نخی تمیز قرار داده و پارچه را در پلاستیک بگذارید.

سبزی نشسته ماندگاری بیشتری داره، هر دفعه به اندازه نیاز بشویید.

تره، پیازچه و شاهی را جدای سبزیجات دیگه نگهداری کنید.

خواص برخی سبزیجات

سبزیجات فیبر بالایی دادند، ضدسرطان بوده و به تقویت حافظه، زیبایی پوست و بهبود مشکلات گوارشی کمک می کنند.

تره : ضد سرطان
ترپچه: خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارد. و ضد سرطان است.
ریحان: جلوگیری از ورم معده
شاهی: ضد باکتری و ضد سرطان
نعنا: ضد نفخ  و ضد تهوع
جعفری: جلوگیری از سکته قلبی و مغزی، کاهش وزن

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا