خورش

طرز تهیه خورش کرفس مجلسی

خورش کرفس یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین خورش های ایرانی است که به عنوان غذایی بسیار لذیذ و خوش عطر در مهمانی ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب با طرز تهیه خورش کرفس و ترفندهای خوشمزه تر شدن آن آشنا می شوید.

مواد لازم

گوشت (ترجیحا گوسفندی)500 گرم
کرفسیک بوته کامل
نعنا پاک شده40 گرم
جعفری پاک شده100 گرم
پیاز متوسط1 عدد
آبغوره یا آبلیمونیم پیمانه
روغنبه میزان لازم
نمک ، فلفل، زردچوبهبه میزان دلخواه
سیریک حبه
لیمو عمانی (در صورت تمایل)3 عدد
زعفران دم کرده ( در صورت تمایل)3 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی (در صوت تمایل)1 قاشق مربا خوری

روش پاک کردن کرفس

  1. برگهای کرفس را از ساقه‌ها جدا می کنیم. سپس شسته و می گذاریم آبش برود.
  2. سر و ته ساقه ها را می گیریم. چاقو را انتهای کرفس گذاشته و الیاف ساقه های کرفس را می گیریم.
  3. همراه الیاف گوشت کرفس را جدا نکنید. سپس ساقه ها را به قطعات 2 تا 3 سانتی خرد می کنیم.
  4. برگهای خیلی سبز را در خورش نریزید، چون خورش را تلخ می کند.

طرز تهیه

ابتدا پیاز و سیررا خرد کرده و در ظرف مناسب تفت می دهیم تا کمی بلوری شود، لازم نیست پیاز را سرخ کنید.

بهتر است درب ظرف را ببندید تا پیاز در بخار کمی نرم شود.

سپس گوشت قطعه قطعه شده را به آن اضافه کرده، با شعله زیاد کمی تفت می دهیم و کمی هم می زنیم

مراقب باشید در این مرحله گوشت آب نیندازد که سفت می شود.

در ظرف را می بندیم. می گذاریم به مدت یک دقیقه گوشت سرخ شود و شروع به پخت کند.

سپس کمی حرارت را پایین می آوریم ، کم نمی کنیم، تا گوشت تغییر رنگ دهد.

فلفل و زردچوبه  را به گوشت اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حرارت را کم می کنیم.

آب جوشیده به گوشت خورش اضافه کرده و می گذاریم گوشت با حرارت ملایم بپزد.

سبزی ها را خرد کرده و در روغن کمی سرخ می کنیم.

ساقه کرفس را به اندازه 2 تا 3 سانتی متر برش زده و در روغن تفت می دهیم تا کمی طلایی شود.

وقتی گوشت پخت نمک اضافه می کنیم و می گذاریم ده دقیقه با نمک بپزد.

سبزی و کرفس تفت داده شده و رب را به گوشت اضافه می کنیم و ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم تا خورش جا بیفتد.

اگر احساس می کنید آب خورش کم است ، کمی آب جوش اضافه کنید.

در این مرحله می توانید لیمو عمانی و زعفران دم کرده را اضافه کنید.

وقتی خورش جا افتاد کمی آبلیمو یا آبغوره اضافه می کنیم.

نکات

  1. برای مزه دار کردن خورش از آبغوره ، آبلیمو ، آب نارنج، گرد غوره و گوجه سبز می توانید استفاده کنید.
  2. برای لعاب دار شدن خورش می توانید کمی تره خرد شده یا کمی سبزی قرمه (قرمه کرفس) به نعنا جعفری اضافه کنید.
  3. لیمو عمانی، رب و زعفران دم کرده قابل حذفند.
  4. در صورت تمایل می توانید از گوشت مرغ استفاده کنید.

نوش جان

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا